Faktoja vipeistä

Suomalaiset eivät velkaannu vippien takia
Vaikka yleinen käsitys tuntuukin olevan, että vipit aiheuttaisivat velkaongelmia ja maksuhäiriömerkintöjä, ei tämä pidä paikkaansa. Pikalainat johtavat maksuhäiriömerkintään vain alle yhdessä prosentissa tapauksista. 85 prosenttia lainoista maksetaan takaisin niiden eräpäivään mennessä, ja lopuistakin 15 prosentista kaksi kolmasosaa maksaa lainansa heti ensimmäisen maksumuistutuksen saatuaan.

Suurin osa vipeistä haetaan arkipäivinä
Vaikka monet kuvittelevat, että pikavippi haetaan yleensä yöllä kun ollaan humalassa, ei tämäkään pidä paikkaansa. Suurin osa vipeistä haetaan keskellä päivää, ja vieläpä arkipäivinä. Todella pieni osa hakemuksista lähetetään yöllä, sillä lainoja maksetaan vain klo. 7-23 välisenä aikana.

Pikavippipalvelut selvittävät hakijoiden maksukyvyn
Pikalainapalvelut tekevät kaikkensa pystyäkseen selvittämään asiakkaidensa maksukyvyn mahdollisimman tarkasti. Monet kuvittelevat, että vippipalvelut myöntävät mielellään lainaa vähävaraisille ja hädänalaisille ihmisille. Ei kuitenkaan olisi kovin järkevää liiketoimintaa myöntää lainaa ilman vakuuksia ihmisille, jotka eivät pysty lainojansa maksamaan takaisin. Silloinhan palveluille tulee luottotappioita.